Uitlijnen

Wat is uitlijnen?

Uitlijnen is kortgezegd het ‘rechtzetten’ van het onderstel van uw auto. Vaak wordt dit gedaan als de auto – bijvoorbeeld na het raken van een stoeprand – naar rechts of naar links trekt. Dit trekkerige gevoel komt doordat uw wiel dan iets naar binnen of naar buiten staat gedraaid. Dit noemen we toespoor en uitspoor. Het kan zich ook voordoen wanneer u over een wegdek rijdt waarin zich diepe gaten en kuilen bevinden. Ook bij een aanrijding kan het wiel een klap op hebben gelopen. D.m.v. uitlijnen zorgen wij ervoor dat alles weer keurig netjes recht op zijn plek staat, waardoor de auto weer kaarsrecht rechtdoor stuurt, en uw banden niet scheef afslijten. Tevens is dit ook gunstig voor uw brandstofverbruik! Wanneer de auto niet goed is uitgelijnd, of als u doorrijdt terwijl u klachten ondervindt, neemt de rolweerstand dusdanig toe dat het u brandstof kan kosten. Staat uw stuur scheef? Ook dit kan opgelost worden door de auto te laten uitlijnen.

Bandenwissel Bandorama
Met geavanceerde apparatuur meten wij de stand van uw banden om de auto uit te kunnen lijnen.

Wanneer uitlijnen?

Om onstabiel weggedrag te voorkomen en de levensduur van uw banden te verlengen is het aan te bevolen om elke 15.000 km de uitlijning van uw auto te laten controleren en vierkant te laten uitlijnen. Natuurlijk is het altijd raadzaam na het raken van een flinke stoeprand uw uitlijning te laten controleren. Tevens wanneer u, of uw garage heeft gesleuteld aan het onderstel en bijvoorbeeld de draagarmen heeft vervangen, is uitlijnen noodzakelijk.

Bandorama beschikt over moderne ‘Hunter 3D’ uitlijnapparatuur, waarmee de huidige stand van uw auto wordt ingelezen, en een nauwkeurige afstelling kan worden verkregen. Dit gaat volgens de officiële fabrieksspecificaties of naar wens op een aangepaste wijze. Ook met uw oldtimer bent u van harte welkom. Het team van Bandorama heeft hier dusdanig ervaring in dat u gegarandeerd tevreden vertrekt.

Voor vragen kunt u vrijblijvend bellen met 020-6593080. Wij staan u graag te woord.

× Stel hier je vraag